Projecten

Masoyi – Zuid-Afrika

Masoyi is een van de armste ‘thuislanden’ in Mpumalanga.  AIDS heeft hier voor heel wat slachtoffers gezorgd… HOPE financiert hier verschillende projecten voor de kinderen van Masoyi.

In het arme Masoyi gebied waar de kinderen geen kansen krijgen op degelijke scholing werden een schooltje, toiletten, een bureel en een keukentje gebouwd. Er is beperkte elektriciteit georganiseerd voor het hoogst noodzakelijke: enkele lampen en stopcontacten.. Zonnepanelen zouden de beste optie zijn. Een boorgat voor drinkwater en een watertank zijn prioriteiten, alsook irrigatie voor de fruit- en groentetuin van het schooltje.

Kabokweni – Zuid-Afrika

In ‘thuisland’ Kabokweni hebben de mensen van HOPE de ernst van de situatie in het Themba hospitaal aan den lijve ondervonden.  Vanaf dat moment is Kabokweni een van de grootste werkgebieden geworden voor HOPE… Een mooie lagere school werd daar volledig door HOPE gebouwd en gefinancierd. Dit project is afgewerkt en wordt nu helemaal door de lokale bevolking gerund.

 

Heidelvalley – Zuid-Afrika

Heidelvalley is vlakbij Witrivier gelegen, en is de woonplaats van vele landbouw-arbeiders met hun kinderen.  Opleiding is er haast onbestaande, en daar heeft HOPE iets aan gedaan…

Dit farmschoolproject werd gedurende 5 jaar door HOPE Flanders gefinancierd, en daarna aan de lokale leerkrachten van het schooltje overgedragen.

 

 

Numbi  Zuid-Afrika

Vlakbij Numbi Gate, de toegang tot het wereldberoemde Kruger National Park, ligt het ‘thuisland’ Numbi.  Hier helpt HOPE kinderen en adolescenten zich voor te bereiden op een zinvolle toekomst.  Er worden life skills georganiseerd, eten gekookt en opleiding aan jongeren gegeven, zodat ze later aan de slag te kunnen in de bouw of in de  toeristische sector als begeleider van safaris in het Kruger park.